4C

4C

ЗАРАЖДАНЕТО НА ЕДНА МЕЧТА

Никакви компромиси със стила. Същността на Alfa Romeo 4C е проста: чиста динамика. Всяко едно решение по отношение на дизайна е взето с тази цел.

Сърцето на звяра, централно монтиран двигател, се вижда ясно през задното стъкло. Всеки друг елемент на автомобила започва оттук. Кръглите задни светлинни клъстери преминават плавно в атлетични панели на задните калници, където са разположени въздушните отвори за интеркулера.  Пълните с енергия и динамични страници се заострят в идеален преден профил за предните фарове, вътре в които две V-образни линии се спускат отвесно към решетката във форма на щит и символа Alfa Romeo.

Резултатът е автомобил, който отразява истинския дух на моторните спортове. Всеки структурен елемент е замислен с цел да изпълни конкретна аеродинамична функция и да спомогне за създаването на притискаща сила, необходима за осигуряване на максимално сцепление с пътната настилка при бързо завиване.

СЪСТЕЗАТЕЛНИ ИНТЕРИОРИ

Влизането в автомобил Alfa Romeo 4C означава влизане в света на моторните спортове. Както при екстериора, всичко вътре в автомобила има точно определена функция: 4C се отказва от излишното и предоставя само най-важното за отлична динамика на шофиране.

Като за начало, уникалната каросерия е изработена от чисти карбонови влакна. Отвътре, спортните седалки гарантират удобство, но и правилна състезателна позиция. Седалките включват подсилена композитна структура и специални олекотени подложки. Тапицерията е от технически текстил или кожа.

При модела 4C абсолютно всичко изразява състезателния дух на Alfa Romeo. Воланът е отлят в задната част. Арматурното табло е изработено от термоформован корпус, подобен на този, който присъства в лимитирани серии на суперавтомобили. Всички контролни уреди са ориентирани към водача, за да осигурят максимален контрол над автомобила. Графиката на инструменталния панел има силно визуално въздействие и очевидно е вдъхновена от тази на спортните мотоциклети и състезателните автомобили. Алуминиеви педали и предпазители за пети добавят последните детайли към истинския спортен характер.

ПРОИЗВЕДЕНО В ИТАЛИЯ

Alfa Romeo решава да произвежда 4С в Модена и отделя секция от завода на Maserati в града с тази цел. Фокусът е върху усъвършенствани технологии и изработка от най-високо качество – съчетание, което води до производството на автомобили, наистина уникални от гледна точка на техническите решения и вниманието към детайла.

На поточната линия на 4С хората са от решаващо значение. Техниците експерти, отдадени на производството на тази Alfa Romeo, са преминали 500-часово специализирано обучение и са проследявали последния процес на разработка в продължение на 10 месеца. В резултат на това всички те имат завидно ниво на дълбоки технически познания. Техниците, които се занимават с монтажа, проследяват всеки етап от процеса лично и в края на линията провеждат обстойни тестове за контрол на на качеството, за да се уверят, че всички компоненти функционират перфектно. След това готовият автомобил се предава на шофьори експерти, които тестват динамиката при най-различни условия. Едва тогава Alfa Romeo 4C се обявява за готова да излезе на пътя.

ИТАЛИАНСКО ПРЕВЪЗХОДСТВО

Alfa Romeo 4C е проектирана от Alfa Romeo и произвеждана в завода на Maserati в Модена, но италиаското автомобилно превъзходство може да се открие във всеки елемент на автомобила.

Най-големите италиански имена в сектора, доставчици за най-големите производители на суперавтомобили в света, изиграват своята роля в създаването на Alfa Romeo 4C:

Adler Group: производител на карбоновия монокок
Emarc: производител на ролбара, краш-кутии и всички алуминиеви монтажни елементи
IMR: производител на каросерията от композитни материали

Ето защо Alfa Romeo 4C въплъщава италианското производствено превъзходство в автомобилния сектор.