Giulietta

Giulietta

ALFA D.N.A.

Заимстван от състезателните автомобили, Alfa D.N.A. е ексклузивният селектор на предавките за Alfa Romeo който, с действието си върху двигателя, спирачките, волана, предавателната кутия, окачването и педала за газта, идеално адаптира поведението на автомобила към стила на водача и пътните условия.

760×500_Giulietta_DNA_D

Той предлага опростен, интуитивен начин на употреба: просто премествате селектора в близост до скоростния лост.

– При спортния режим Dynamic системите за електронен контрол на сцеплението се намесват по-дискретно, двигателят и спирачките имат по-пъргави и бързи реакции, а управлението е по-директно и спортно.
– При преместване на селектора в позицията за градско шофиране Natural, настройките са по-неутрални, а разходът на гориво се оптимизира.
– При намалено сцепление с пътната настилка може да изберете режим All Weather. Неговото предназначение е да включи електронните устройства за безопасност на по-ранен етап.
Pre-fill 

В режим Dynamic при модела Giulietta за първи път е въведена Pre-Fill – нова функция, използваща активната система за безопасност VDC, която осигурява на водача възможно най-бързата реакция на спирачките. Когато блокът за управление отчете рискована ситуация, изискваща бързо спиране, спирачната система се нагнетява няколко мига преди водачът да натисне педала на спирачките, за да гарантира възможно най-бърза реакция на системата и по този начин да се намали спирачният път на автомобила.

ALFA TCT

Alfa TCT (Alfa трансмисия с двоен съединител) е 6-степенна автоматична предавателна кутия с два съединителя на Alfa Romeo. Усъвършенстваната технология осигурява постоянно подаване на въртящ момент и сцепление, без загуба на мощност при превключване на предавките.

ИНФОРМАЦИОННО-РАЗВЛЕКАТЕЛНА СИСТЕМА

Blue&Me™ е съвместима с повечето мобилни телефони на пазара с Bluetooth функция и може да бъде актуализирана, за да отговаря на изискванията на новите стандарти и телефони. За да научите повече за Blue&Me, нейните функции и нейната съвместимост, посетете уебсайта на Blue&Me на адрес www.blueandme.net. Там ще намерите информация в помощ на потребителя, софтуерни актуализации и изчерпателен раздел с често задавани въпроси.

Радиосистема Uconnect ™ с 5-инчов дисплей
Искате да имате връзка с вашите музикални файлове и да държите всичко под контрол. Затова новият Alfa MiTo MY‘14 ви предлага като стандартно оборудване Uconnect™ – вградената система, която комбинира висококачествена аудио уредба с множество мултимедийни услуги и функции. Можете да я управлявате с едно натискане или просто с гласови команди, благодарение на 5-инчовия цветен сензорен екран и функцията гласово разпознаване.

– Можете да използвате сензорния екран, за да стигнете директно до всички аудио функции: AM/FM радио, CD плейър, можете да свържете външен медия плейър чрез USB порта или входа AUX-in.
– Можете да активирате командите и с глас.
– Bluetooth® интерфейсът ви дава възможност да чуете получените текстови съобщения (с помощта на системата за преобразуване на текст в говор) и да използвате бутоните на волана, за да осъществявате телефонни разговори*.
– Посредством системата Audio Streaming можете да възпроизвеждате музикални файлове или интернет радио станции директно от вашия смартфон, без необходимост от свързване с кабел*.

1900x820_Giulietta_Infotainment_A

МЕХАНИКА

ТЕХНОЛОГИИ И БЕЗОПАСНОСТ

Стандартното оборудване на Alfa Romeo Giulietta включва свръхмодерни електронни системи за динамичен контрол и безопасност. Усъвършенстваните предно окачване MACPHERSON и задно окачване MULTILINK са проектирани така, че да осигурят перфектен баланс дори на границата на възможностите.

Нещо повече – Giulietta осигурява най-добрите условия за шофиране по всяко време, използвайки селектора Alfa D.N.A., който превключва между три режима на шофиране:  Dynamic, Natural и All Weather.

Всички тези системи гарантират истинска безопасност на шофиране, стабилно сцепление с пътната настилка и отлична динамика на автомобила, характерна за Alfa Romeo. Системата за окачване на Giulietta изразява двойствения дух на модела: спортен и забавен, но същевременно доминиращ и комфортен.

Активна система за управление с двоен пиньон
Това е система за управление от ново поколение, разработена специално за Giulietta, за да се гарантира удоволствието от шофирането, с което са известни автомобилите Alfa Romeo.

Предимствата са непосредствени:

– директно, чувствително управление при всякакви пътни условия
– пълна интеграция с автомобилните системи за динамичен контрол и с Alfa D.N.A.
– отличен комфорт при шофиране, благодарение на волана с електрическо сервоусилване, променливо спрямо скоростта.
– много лесно управление в града и при маневри за паркиране, благодарение на диаметър на завой от само 10,9 м
– разходът на гориво е намален с 3% в сравнение със стандартната система.

Архитектура
Моделът Alfa Giulietta внедрява изцяло нова архитектура, проектирана да удовлетвори и най-взискателните клиенти по отношение на поведение на пътя, пъргавина и безопасност. Тя гарантира едновременно отлична динамика и високи нива на комфорт, благодарение на усъвършенстваните технически решения, използвани в окачването, кормилна система от ново поколение, олекотена и здрава структура, създадена от материали като алуминий и високоякостни стомани, както и свръхмодерни методи за производство.

В епоха, в която сме заобиколени от редица въпросителни, Giulietta беше създадена като нов еталон. За този автомобил бе изработена нова архитектура.
Дизайнът е надстройка на дългия конструкторски опит на Alfa Romeo и резултатът е един свръхмодерен автомобил. Цялата архитектура е с нов дизайн, в сравнение с предишното поколение, и използва най-иновативните материали: алуминий, магнезий и високоякостни стомани, които съчетават качества на много висока якост и здравина с намалено тегло на автомобила. Лекотата на тази архитектура означава отлична динамика плюс значително намаляване на спирачния път.
Новият подов панел сам по себе си е оригинална система, която си взаимодейства синхронно с всеки отделен механичен и електронен компонент на автомобила, гарантирайки пъргавина, комфорт и безопасност.

БЕЗОПАСНОСТ

Системата за динамичен контрол на автомобила VDC е стандартно оборудване във всички варианти на модела и си взаимодейства със селектора Alfa D.N.A.  (режими на шофиране Dynamic, Natural, All Weather), който модулира стратегиите за поведение на системите, като същевременно регулира работните параметри на двигателя, предавателната кутия, кормилните системи и диференциала Electronic Q2.
Giulietta предлага и системите Pre-fill и DST (активно електронно кормилно управление).
Първата от тях, активна в режим DNA Dynamic, предлага на водача максимална бързина на спиране; втората подсеща водача да извърши правилната маневра в извънредна ситуация, като подава вибрация към волана.

Пасивна безопасност
Системата за безопасност на Giulietta, разработена за постигане на максималния Euro NCAP рейтинг, повишава способността за поглъщане на енергия на предницата и намалява инерционните сили и проникването в пътническия салон. Безопасността е гарантирана от шест въздушни възглавници; триточкови предпазни колани с двойни обтегачи и ограничители; смачкващи се при удар педали и кормилна колона; второ поколение устройство, вградено в облегалките на предните седалки, което ги придържа в близост до главата на пътника, в случай на катастрофа, с цел да  намали ефекта от камшичен удар и Isofix система за закрепване на детско столче. Всичко това повишава тежестта на сблъсъка, за която се гарантира оптимална защита на пътниците в автомобила.

Превантивна безопасност
Alfa Romeo Giulietta е оборудвана с предни LED фарове с функция „Дневни светлини“, която автоматично включва габаритите при стартиране на двигателя.
Задните фарове, които също са LED, предлагат по-висока яркост от стандартните крушки и по-голяма безопасност, благодарение на изключително краткото време за активиране.

TPMS
Цялата гама е оборудвана по стандарт със системата TPMS (Система за контрол на налягането в гумите). Тази електронна система следи въздушното налягане във всяка отделна гума и уведомява водача, ако има загуба на налягането. Използването на това устройство предлага предимства както по отношение на безопасността, така и по отношение оптимизирането на горивния разход и удължаването на експлоатационния срок на гумите. Шофирането с недостатъчно напомпани гуми не само удължава спирачния път, намалявайки стабилността на автомобила, но и износва по-бързо гумите, което увеличава съпротивлението при въртене, а оттам и разхода на гориво.

ALFA И ОКОЛНАТА СРЕДА

Giulietta има един приоритет: опазване на околната среда. Поради тази причина както бензиновите, така и дизеловите двигатели на модела отговарят на екологичен стандарт Euro 5. Отличните показатели по този стандарт се постигат чрез революционния двигател MultiAir, който осигурява високи нива на мощност, като същевременно гарантира 10-процентно намаление на вредните емисии и разхода на гориво в сравнение със стандартните двигатели.
Всички двигатели от гамата са оборудвани със Start&Stop: системата, която изключва и автоматично рестартира двигателя, докато чакате в градско задръстване. Също така индикаторът Gear Shift ви съветва кога да превключите предавката, за да оптимизирате ефективността на двигателя и да намалите разхода на гориво.