Stelvio

Безкомпромисен!

Stelvio 000_template_full_width

ЕКСТЕРИОР

Повече от един редови SUV

.

Отвъд границите на своята категория, Stelvio поддържа силната идентичност на Alfa Romeo и ясното усещане за легендарното си италианско потекло. Само бегъл поглед е достатъчен за да бъде разпознат емблематичният челен мотив ‘trilobo’, забележителният силует и мускулестите задни калници; всичко е балансирано с идеално чувство за съвършена пропорция и хармоничност на повърхностите.

ИНТЕРИОР

Истински посветен на водача

.

Интериорът на Stelvio променя света на кросовърите със своето безпрецедентно високо разположено, и все пак спортно, място на водача, създадено за превъзходство над пътя. Интериорът е изчистен и минималистичен: всеки детайл е замислен за усилване на усещанията зад волана, като нищо не е претупано или пък ненужно усложнено. Със Stelvio, Alfa Romeo променя утвърдените стереотипи на категорията SUV, като съчетава простор, ергономичен комфорт и несравним стил.

ПЪЛНО УДОВОЛСТВИЕ НА БОРДА

Повече простор за сетивата

.

Докато създаваше Stelvio, Alfa Romeo преосмисли позицията на водача: тя е за да доминира пътя, така като е и при другите кросовъри, но същевременно тя бе замислена да създава спортно усещане зад волана. В Stelvio специалното за Alfa Romeo удоволствие от карането е споделено с всички пътници. Багажното отделение е с автоматизирано управление и с 525 литра обем, като дава възможност за разширяване, като задните седалки се превръщат в част от него.

design-block5-1-1-1 (1)

SUV С УПРАВЛЕНИЕТО НА ALFA ROMEO

Несравнима емоция зад волана

.

Stelvio е създаден да е готов да се справя със всякакъв път, като следва духа и инстинкта на водача. Stelvio винаги осигурява спортно и сигурно управление — благодарение на своите уникални динамични решения и олекотена конструкция. Stelvio предоставя най-директното и най-добро в класа предавателно число на управлението волан-колела, благодарение на патентованата система за окачване и своето идеално 50/50 разпределение на теглото. Корпусът на Stelvio е със странични и задни компоненти от алуминий, като двигателят също така е изработен от алуминий, за да се намали общото тегло. Революционната Q4 система за задвижване на всички колела завършва комплекта от безпрецедентни иновации, въведени от Alfa Romeo в категорията на кросовърите.

Q4 AWD

Създадена да доминира всеки път

.

Първият SUV на Alfa Romeo е оборудван с ексклузивната система Q4 за задвижване на всички колела при необходимост, която е създадена да осигури в реално време оптимално управление на пътното поведението. Системата Q4 постоянно следи и отчита пътните условия и възприетия стил на шофиране, с цел да осигури идеалното разпределение на въртящия момент между осите. Благодарение на уникалната си технология, тази система гарантира ефективността и сигурността на традиционна система AWD, като я съчетава с безкомпромисно удоволствие от управлението на автентично задно предаване RWD от Alfa Romeo.

БАЛАНСЪТ

Динамично съвършенство

Stelvio е създаден да предоставя най-доброто управление и комфорт. Тези отлични резултати са постигнати благодарение на перфектното разпределение на тежестта между осите, 50% на задната и 50% на предната, на неговата патентована система за окачване AlfaLink, и на неговото най-добро в класа предавателно число на управлението. Предното окачване с двойни носачи активно държи предните колела отвесно на терена, като намалява приплъзването и подобрява страничното сцепление и прецизността на управлението. Задното окачване осигурява отлично странично сцепление, без компромис с първокачествения комфорт. Освен това, широката употреба на алуминий и композитни материали се оказаха ключови за намаляване на общото тегло.