Stelvio

Безкомпромисен!

stelvio_tech_1rdd

УСЪВЪРШЕНСТВАНИ ТЕХНОЛОГИИ

Нови висоти на иновативност

Водещи технологии за безопасност и безпрецедентни решения в тази категория. Alfa Romeo реализира най-амбициозните цели, като въведе безпрецедентни иновации и същевременно остана вярна на уникалната си философия за създаване на автомобили. Stelvio притежава пълен набор от авангардни технически решения, като напр. първата в света Интегрирана Спирачна Система (IBS), Автономна Аварийна Спирачка (AEB) с разпознаване на пешеходци, колянов вал изграден изцяло от въглеродни нишки. Stelvio дойде за да пренапише историята на категорията на кросовърите с нов емоционален заряд.

БЕЗОПАСНОСТТА

Първокласни системи за безопасност

Всички версии на Stelvio предлагат като стандартни функциите за Предупреждение за Челно Сблъскване (FCW), Автономна Аварийна Спирачка (AEB) и Предупреждение за Напускане на Лентата (LDW). При поискване, първият Alfa Romeo SUV може съща така да бъде оборудван и с  Адаптивен Контрол на Зададената Скорост (ACC) и Наблюдение на Сляпото Поле на Видимост (BSM) със Сигнализация за Пресичане на Задната Лента, с оглед подобряване на активната безопасност.

IBS - Една уникална премиера

Интегрираната Спирачна Система (IBS) е ексклузивна разработка на Alfa Romeo, и е световна премиера, реализирана за да предоставя незабавна и прецизна реакция във всякакви условия. Системата постига най-добрите в класа спирачни разстояния и избягва вибрациите на ABS при аварийно спиране, като същевременно уникалният й дизайн дава възможност за значително намаляване на общото тегло. Благодарение на възможностите и мигновената реакция на системата, Stelvio може да намали от 100 км/ч до нула само за 39 метра.

TOP-Stelvio-55_template_full_width

Авангардно взаимодействие човек/машина

Stelvio е оборудван с напълно обновена интегрирана система за информация и забавление (“инфовление“), притежаваща голям цветен дисплей до 8.8” и 3D навигация, управлявани от интуитивна централно разположена ротационна конзола. Системата предлага авангардни функции за гласово разпознаване и пълна съвместимост с всякакви мобилни устройства на iOS or Android оперативни системи. Stelvio може също така да предложи и абсолютно авангардната Sound Theatre система от Harman Kardon, която допълнително ще подсили удоволствието от шофирането, благодарение на мощта на своите до 14 тонколони, вкл. събуфър.

ALFA DNA

Повратна точка в удоволствието от шофирането

С едно просто завъртане на AlfaÔDNA, водачът може за избира от три различни режима на управление. Системата модифицира управлението и динамичните реакции, като въздейства на параметрите на двигателя, чувствителността на спирачната уредба, предавателните числа на скоростната кутия,  както и върху контрола върху ESC и ASR. Като резултат? Безпрецедентен кросовър, който предлага три уникални стила на управление.

Q4 AWD

Първият SUV на Alfa Romeo е оборудван с ексклузивната система Q4 за задвижване на всички колела при необходимост, която е създадена да осигури в реално време оптимално управление на пътното поведението. Системата Q4 постоянно следи и отчита пътните условия и възприетия стил на шофиране, с цел да осигури идеалното разпределение на въртящия момент между осите. Благодарение на уникалната си технология, тази система гарантира ефективността и сигурността на традиционна система AWD, като я съчетава с безкомпромисно удоволствие от управлението на автентично задно предаване RWD от Alfa Romeo.