TONALE

Икона на стила

Началото на нова ера за Alfa Romeo

Изключително динамично и атлетично тяло, в което характерният стил на марката е съчетан перфектно с енергията на безмилостния еволюционен тласък. Надникнете към следващата глава от историята ни с Alfa Romeo Tonale.

Икона на стила

Дизайнът на Tonale е безкомпромисен. Той съчетава характеристиките на италианския дизайн с уникалните стилистични елементи на Alfa Romeo, усъвършенствани в името на модерността и функционалността.
Задните светлини обрисуват синусоидална крива, която плавно обгръща цялата задна част на автомобила с наистина уникален и отличителен светлинен подпис. Отпред се откроява изразителният щит, а изцяло LED матричните адаптивни фарове допринасят за усещането за най-чистото и традиционно ДНК на Alfa Romeo.
Елегантният детайл с италианското знаме върху страничните огледала допълнително подсилва усещането за италианските корени на Tonale и ясно показва расовия произход на автомобила.

Иновативна технология

Благодарение на най-съвременната софтуерна архитектура, Tonale предлага пълен набор от технологични иновации. Tова е първият автомобил в историята, който има NFT блокчейн сертифициране, разполага с услугите за гласов контрол на Amazon Alexa и със собствена екосистема от интегрирани дигитални услуги, които да осигурят уникално изживяване както при шофиране, така и когато сте извън автомобила.

Динамика на шофиране

Прецизен и директен, новият модел Tonale води C-SUV сегмента със съотношение на директно кормилно управление 13.6, комбинирано с усъвършенствана система за окачване на предните колела, променяйки усещането за това какво е пътното поведение на един модерен SUV. Друга запазена марка на Alfa Romeo, която присъства и при Tonale, са изцяло алуминиевите лостчета за смяна на предавките, разположени непосредствено зад волана.
В допълнение версиите на Tonale с предно предаване разполагат с електронен контрол на диференциала, създаден да гарантира идеалното сцепление за безпроблемно и стабилно шофиране, подобрявайки неговата пъргавина и спортен характер. Това оказва допълнително положително въздействие върху условията за безопасност.

Хибридно изживяване

Alfa Romeo Tonale предоставя уникално хибридно изживяване, съчетавайки върхова производителност с висока ефективност, гъвкавост, елегантност и комфорт. За да се постигне всичко това, класическото ДНК на Alfa Romeo е обогатено с много хибридни елементи като:
Безшумен старт, който стартира автомобила с помощта изключително на електрическия мотор.
Движение в изцяло електрически режим, което се използва при задръствания и маневри при паркиране.
Възстановяване на енергията, което помага на автомобила да акумулира енергията при забавяне и спиране.
e-Boosting е функция на електрическия мотор, която е в подкрепа на бензиновия двигател, оптимизира работата му и увеличава въртящия момент.