Alfa Romeo Logo

Models

Алфа Ромео презентира Stelvio Quadrifoglio на Auto China 2018


26 април 2018

Алфа Ромео презентира Stelvio Quadrifoglio на Auto China 2018

 

 Stelvio Quadrifoglio, високопроизводителният премиум SUV на Alfa Romeo, направи своя азиатски дебют на Auto China 2018, отбелязвайки пристигането на цялото семейство Quadrifoglio в Китай, което представлява върховен израз на италианската автомобилна страст.

• Като най-бързият сериен SUV в света с елегантен дизайн, изключителна мощ и усъвършенствани технологии, Stelvio Quadrifoglio изразява душата на Alfa Romeo – италиански дизайн, отлични постижения и ДНК за моторни спортове.

• Stelvio Quadrifoglio се придружава от динамична гама от други автомобили, които предлагат разнообразни избори за китайските клиенти, които жадуват за страстни преживявания – първокласният SUV Stelvio, премиум спортният седан Giulia и високопроизводителният Giulia Quadrifoglio.

• Auto China 2018 се провежда от 25 април 2018 г. до 4 май 2018 г. Секторът на Alfa Romeo се намира в зала E1 в Международния изложбен център „Нов Китай“ в Пекин.

 

Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio, високопроизводителният SUV на марката, днес направи дебюта си в Азия на Auto China 2018. Auto China 2018 се провежда от 25 април 2018 г. до 4 май 2018 г. Поставката Alfa Romeo се намира в зала E1 в Международния изложбен център на Китай в Пекин.
Първото „Quadrifoglio“ също така е SUV. Това е Stelvio Quadrifoglio, новият модел с много водещи в класа си характеристики, който веднага стана връх в сегмента на компактния SUV. С впечатляващия си дизайн, производителност и технология, Stelvio Quadrifoglio е „най-бързият SUV на пистата“, който записа новия рекорд за своя клас на емблематичната писта Нюрбургринг: 7 минути 51.7 секунди.
Пристигането на Stelvio Quadrifoglio отбелязва също така и наличието на цялото семейство Quadrifoglio в Китай, което включва крайния израз на италианските горещи чувства по отношение феновете на автомобилните автомобили в Китай. Той също така ще изгради разнообразна, но също така страстна гама с други модели – премиум SUV Stelvio, първокласния спортен седан Giulia и Giulia Quadrifoglio, с изключително високи постижения.

 

Най-бърз в Нюрбургринг, Stelvio Quadrifoglio предефинира Premium SUV

 

Stelvio Quadrifoglio е оборудван с изключителния алуминиев 2.9 V6 Bi-Turbo бензинов двигател, разработен със съдействие от Ferrari чрез предоставяне на технологии и инженерно ноу-хау, който осигурява максимална мощност от 510 к.с. при 6 500 об / мин и генерира максимален въртящ момент от 600 Nm от 2 500 до 5 000 оборота в минута. Този силов агрегат е съчетан със специално калибрирана осемстепенна автоматична трансмисия, която позволява смяна на предавките само за 150 милисекунди в „Спортен“ режим. Освен това, за да се увеличи максимално преживяването от шофирането, моделът е оборудван стандартно и с алуминиева педална планка, интегрирана с кормилната колона.
Неговите показатели са изключителни: ускорение от 0 до 100 км / ч за едва 3.8 секунди и най-добра в класа си максимална скорост от 283 км / ч. Но спортният SUV Alfa Romeo също е изключително ефективен по отношение на емисиите и разхода на гориво, благодарение на електронно управляваната система за деактивиране на цилиндрите и „ветроходната„ функция, налична в режима на шофиране Advanced Efficiency.
За първи път бензиновият двигател с 510 к.с. 2.9 V6 Bi-Turbo се комбинира с новаторската Q4 система за задвижване на четирите колела, гарантираща ненадмината производителност, сцепление, удоволствие от шофирането и безопасност във всички ситуации. Нещо повече, Stelvio Quadrifoglio е оборудван с изключителната система AlfaTM Chassis Domain Control и е единственият SUV в своя клас, който стандартно предлага AlfaTM Active Torque Vectoring система за диференциала. Също така в стандартното оборудване е иновативната AlfaTM Active Suspension, системата, която непрекъснато активно управлява окачването и амортисьорите. Да не говорим, че Stelvio Quadrifoglio гарантира безупречно сцепление и комфорт благодарение на окачването, с изключителната технология AlfaLinkTM: отпред има система с двойни носачи с полувиртуална управляваща ос, а отзад – система Multilink с четири и половина връзки. При всяка ситуация и при всякакви скорости, шофирането на Quadrifoglio SUV с най-прякото кормилно съотношение предлагано на пазара (12.1: 1) е естествено и инстинктивно.

 

Stelvio Quadrifoglio притежава две от най-добрите титли в класа, които го правят най-добре представящият се SUV в своя сегмент: с оборудвано тегло 1.830 кг, моделът се гордее с най-доброто съотношение тегло / мощност в своята категория (3.6 кг / к.с.) най-добрата специфична мощност (176 к.с. / л). Тези невероятни показатели, синоним на голямо удоволствие зад волана, са постигнати чрез перфектно разпределение на теглото между двете оси и използването на ултра леки материали като въглеродните влакна за задвижващия вал и алуминий за двигателя, окачването, спирачките, вратите, калниците, капаците на двигателя и на багажника.
Друга специална особеност на Stelvio Quadrifoglio е новаторската електромеханична интегрирана спирачна система (IBS) – изключителна разработка на марката Alfa Romeo, която се появи за пръв път в Giulia – и която се превърна в нов връх за подражание от гледна точка на бърза реакция и спирачен път на всякаква пътна настилка, и на намаляване на теглото в сравнение с конвенционалната спирачна система. Високопроизводителните въглеродни керамични дискове Brembo се предлагат като опция. За да задоволи жаждата на потребителите към максимална производителност, Stelvio Quadrifoglio също така предлага ултра леки седалки Sparco, които осигуряват желаната подкрепа при интензивно шофиране и постоянен комфорт при дълги разстояния.

 

Уникалният стил еволюира в услуга на повишени възможности

 

Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio е най-доброто изражение на италианския дизайн, интерпретирано с уникалното усещане на Alfa Romeo и перфектната синергия на формата и функцията му в едно чувствено, мускулесто автомобилно тяло.
Предницата на Stelvio Quadrifoglio е перфектната комбинация от съблазън и ярко подчертани пропорции, предавайки силно послание за агресия и мощ. Решетката е оригинална по стил, с познатите слотове около решетката с форма на щит, съчетана с жилеста повърхност и мотива с трилистника, и с вентилационните отверстия на интеркулера отстрани. Страничният изглед е чувствен и атлетичен, с изящното докосване на известната четирилистна детелина „Quadrifoglio“ на дъгата на калника. Общите размери не са особено големи: дължина 470 см, височина 168 см и широчина 216 см, с компактни пропорции, изразяващи динамика и сила. Накрайниците на изпускателните тръби също така създават впечатление, че достигат до големите колела – 20 „, които са от лека сплав, с различни гуми отпред и отзад (изключителна характеристика за този клас) – и насочват очите към пътя.
Кабината на Stelvio Quadrifoglio е семпла и изискана, буквално изваяна около шофьора. Уредите за управление са групирани на волана, който е малък и директен, така че да отговаря на всички стилове на шофиране. Диагоналният тунел и леко вълнообразното табло се сливат при шофьорската седалка, ушита като костюм по поръчка, с изтънчена изработка и с изобилна употреба на въглеродни влакна върху конзолата, тунела, тапицерията на таблото, дръжките и рамката на волана. Черните седалки, в кожа и Alcantara, са специфични за модела и са по-релефно оформени с оглед осигуряване на по-голяма подкрепа при рязко завиване. Има избор от червени, бели и зелени и тъмносиви шевове. Контрастиращите материали (кожа, алкантара и въглеродни влакна) и цветните шевове съчетават технологията с фина изработка и внимание към детайлите, за постигане на интериор изобилно отразяващ персоналността. Тъмните колони и облицовката на покрива също допринасят за характера на Stelvio Quadrifoglio.

 

Разнообразната гама посреща изискванията на китайските клиенти

 

Освен Stelvio Quadrifoglio, Alfa Romeo представя също и три други автомобила, които предлагат разнообразен избор за китайски клиенти.
Stelvio, първият премиум SUV на Alfa Romeo, е оборудван с изцяло алуминиев 2.0L I4 Turbo двигател – 200 к.с. или 280 к.с. – и с осемстепенна трансмисия. Окачването AlfaLinkTM не само осигурява на седана изключителен контрол, но и комфорт. Селекторът AlfaTM DNA предлага три режима: Разширена ефективност, Естествен и Динамичен. Снабдени с Q4 задвижване на всички колела, шофьорите могат да завладеят различните условия на пътя, като същевременно си запазват едно и също удоволствието от купето.
Премиум спортният седан Giulia е плъзгащ се шедьовър, който разкрива една истинска елегантност в движение. Giulia също така има изцяло алуминиев 2.0L I4 двигател – 200 к.с. или 280 к.с. – и осемстепенна трансмисия. AlfaLinkTM, and AlfaTM, DNA селекторът допълнително подсилват преживяването.
Giulia Quadrifoglio, високопроизводителният премиум спортен седан е с мощност 510 к.с. и максимален въртящ момент от 600 Нм, с 2.9 литров V6 Bi-Turbo двигател и 8-степенна скоростна кутия. На автомобила му трябват невероятните едва 3.9 секунди за да ускори от 0 до 100 км / ч и развива максимална скорост от 307 км / ч. Той е и най-бързият сериен спортен седан в света, с рекордно време на обиколка на Nurburgringот едва 7’32 „.   26 април 2018

AR_Peking