Alfa Romeo Logo

Models

Изключителен рожден ден за марката Alfa Romeo


21 юни 2018 г.

Изключителен рожден ден за марката Alfa Romeo

 

  • На 24 юни марката стана на 108-годишна възраст: специална годишнина в пълната със събития 2018.
  • Специалната серия „Нюрбургринг“ Giulia Quadrifoglio e Stelvio Quadrifoglio „NRING“ бе пусната, като са предоставени едва по 108 бройки от всеки модел.
  • В неделя гледаме състезанието Alfa Romeo Sauber F1 на живо в „Sala Giulia“ на Историческия Музей на Арезе.
  • Музеят ще изложи престижната „Compasso d’Oro ADI“, най-авторитетната глобална награда в областта на дизайна, присъдена на Alfa Romeo Giulia миналата сряда.

 

На 24 юни марката Alfa Romeo става на 108 години: всъщност първата кола, която носи А.Л.Ф.А. марката на своя радиатор, 24 к.с., е създадена още преди създаването на Anonima Lombarda Fabbrica на 24 юни 1910 г., а версията „Corsa“ веднага постигна отлични резултати в различни състезания.

 

108-годишната история на Алфа Ромео се характеризира с ДНК, направено от надпревари и състезания, което днес се отразява в цветовете на специалната лимитирана серия на изданието „Нюрбургринг“ Giulia Quadrifoglio „NRING“ и Stelvio Quadrifoglio „NRING“. Това са два изключителни автомобили, като от всеки модел са направени по едва 108 екземпляра, за да отбележат 108-годишната годишнина на Алфа Ромео. Те представляват превъзходството на марката по отношение на техническо съдържание, производителност и стил. В допълнение към тези елементи, се осигуряват и удовлетворяващи изключителни преживявания на водачите, и са предназначени за колекционери и най-лоялните клиенти, които ще подкарат тези концентрирани еманации на най-висока производителност и технологичност.

 

Всъщност, в допълнение към характеристиките на версиите Quadrifoglio, изданията „NRING“ разполагат с пълната спецификация на оборудването и специален „Welcome Kit“.  Двигателят с 510 к.с., 2.9 V6 Bi-Turbo, използван за Giulia и Stelvio Quadrifoglio, е най-мощният двигател на Alfa Romeo, достъпен понастоящем за шосейно пътуване; той също така е в състояние да обере овациите и на пистата: не е случайно, че Stelvio Quadrifoglio е най-бързият SUV в света, заемайки първа позиция в категорията си на веригата Nürburgring, където Alfa Romeo е написала незаличими страници от своята дълга и славна история. Stelvio използва своите 600 Nm въртящ момент, ускорение от 0 до 100 км / ч за 3.8 секунди и максимална скорост от 283 км / ч за да покрие 20,832 км от Nordschleife за 7 минути 51,7 секунди.

 

И не само Нюрбургринг: този сезон отбеляза и завръщането на Алфа Ромео на пистите на Формула 1, а празненствата, които Museo Storico di Arese е планирал за рождения ден на Алфа Ромео са знак за „спортното сърце“ на марката. По този повод C37, демонстративният автомобил на екипа на Alfa Romeo Sauber за F1, ще бъде в „La Macchina del Tempo“, за да представи връзката между миналото, настоящето и бъдещето на марката. В действителност, в Арези Alfetta 158, с която Нино Фарина спечели първото първенство по Формула 1 през 1960 г., и 159, в които Хуан Мануел Фанджо повтори това постижение през следващата година, са изложени постоянно.

 

За един ден това исторически богато място ще се превърне в щанд, от който феновете могат да гледат „Pirelli“ Formula 1 Grand Prix France, в сътрудничество с Sky Sports. За да се пресъздаде атмосферата, са докарани не само очарователният C37, но и оригиналните гащеризони, носени от официалните пилоти на екипа на Alfa Romeo Sauber F1, Charles Leclerc и Marcus Ericsson, в първите състезания на шампионата F1 Championship на 2018, с техните автографи.

 

Събитието е насрочено за 16:10 часа в Sala Giulia – залата, в която автомобилът, представляващ новата парадигма на марката Alfa Romeo, беше представен за пръв път в световен мащаб на 24 юни 2015 г. – за предаване на живо от състезанието от Le Castellet. Парадигма с очевиден успех: Наскоро Alfa Romeo Giulia бе удостоена с най-авторитетната глобална награда „Compasso d’Oro ADI“, присъдена от комисия от специалисти, дизайнери, критици, историци и журналисти. Наградата ще бъде изложена в Museo Storico.

 

Giulia, подобно на всяка Alfa Romeo, произлиза от перфектния баланс на наследството, скоростта и красотата, което го прави най-висш израз на италианския стил в автомобилния свят. Включва всички отличителни черти на същностния италиански стил и уникалните елементи, които Alfa Romeo изразява с изключително еволюционно постоянство от 108 години: безупречно чувство за пропорции, простота и превъзходно качество на завършеността на повърхностите, и за иновативен дизайн, който остава верен на всепризнатите традиции.

 

Торино, 21 юни 2018

AR_Birthday108