Приемам

NEWS

Global

Ново топ постижение! Нов рекорд! Alfa Romeo Stelvio е най-бързият SUV в света!

29 September 2017

170929_Alfa-Romeo_Stelvio_slider

Stelvio Quadrifoglio направи обиколките на Nürburgring за рекордните 7 минути и 51.7 секунди, което е най-бързото време постигано някога от сериен SUV. Върховите технологии, включително иновационната система Q4 за задвижване на четирите колела, съчетана за първи път с двигател 2.9 V6 Twin-Turbo 510 к.с., диференциалът с променлив въртящ момент и интегрираният контрол на шасито подчертават и допълват удоволствието от шофирането на новата Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio.

Alfa Romeo понастоящем държи два рекорда за време на обиколките на Nürburgring, постигнати съответно с Giulia Quadrifoglio – най-бързият четириврат сериен автомобил, и със Stelvio Quadrifoglio – най-бързият SUV автомобил в серийно производство.

Рекордът на Stelvio Quadrifoglio беше поставен от Фабио Франча, същият пилот, който постави рекорд с най-бързия четириврат седан в света с Giulia Quadrifoglio на Nürburgring, като с нея, той постигна време от само 7 минути и 32 секунди.

Първият SUV автомобил в серийно производство, в дългата над век история на марката, въплъщава най-автентичното от духа на Alfa Romeo – отличителен италиански стил, върхови технологии, иновативни двигатели, съвършено разпределение на теглото, уникални технически решения и отлично съотношение „тегло-мощност“.

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ ОТ ALFA ROMEO