Alfa Romeo Logo

Models

“Отворени капаци” в Музея на Alfa Romeo.


Отворени капацив Музея на Alfa Romeo

 

На 15-ти и 16-ти септември се проведе събитие за ентусиасти на Алфа: сцената е направена от „криещите се сърца“ на автомобили Алфа Ромео от всички времена. От Carabo до 33 Stradale, всички коли са с отворени капаци на двигателите, разкриващи всичко, което обикновено не се вижда. Звездата на изложението ще бъде пълното напречно сечение на Alfa 33.

 

В една ежегодна среща, която не е за изпускане – на 15 и 16 септември Музеят Storico Alfa Romeo в Arese се представи на посетителите по определено необичаен начин: с „Отворените капаци на двигателите“. Затова светлините на прожекторите не са фокусирани върху чудесните каросерии, които са известни и оценени от посетителите по целия свят, а от това, което се крие под тях. Това са техните шасита и двигатели, „сърцето“ на автомобилите Алфа Ромео от всички епохи. Всичко, което обикновено не виждате, е показано на посетителите този уикенд.
Това е различен и нов начин да се възхищавате на автомобилите. Просто помислете за елегантния и модерен силует на Carabo, който е преобразен за пореден път и издига уникалните си вертикални ножични врати, или за прототипа 33 Stradale, който разтворя своя изискан корпус, проектиран от Franco Scaglione, за да покаже своето задвижване, получено директно от състезанията. Или пък огромните капаци на Tipo 33, които са вдигнати, за да покажат мощните двигатели, които пожънаха толкова много победи за марката Alfa Romeo. И още много други уникални детайли, които обикновено не се виждат от окото: от прототипа на инжекционния двигател на 2600 Sprint до екстремалните компановки, замислени за Sprint 6C.

 

On Saturday September 15th and Sunday September 16th, the Alfa Romeo Museum will be open to the public from 10 a.m. to 6 p.m. On both days there will be a free guided tour at 4 p.m. For information and booking: info@museoalfaromeo.com.
More information about the Museo Alfa Romeo is available on the website www.museoalfaromeo.com

 

Освен превозните средства, изложени в музея и в прилежащите зони – общо малко под сто експоната от постоянната колекция и от временните експонати – за случая са показани и други нови автомобили. Звездата на това издание е пълното напречно сечение на Alfa 33, която, почти тридесет и пет години след като се показва в автомобилните изложби в цяла Европа, се завръща днес, за да покаже всеки детайл от изисканата си механика.
За повече информация: info@museoalfaromeo.com . Повече информация за Museo Alfa Romeo можете да намерите на сайта www.museoalfaromeo.com

Торино, 10 септември 2018

AR_Open-bonnets2