Alfa Romeo Logo

Models

Алфа Ромео съблазнява Земята на изгряващото слънце


04 април 2018

Алфа Ромео съблазнява Земята на изгряващото слънце

 

  • Превъзходна 6C 2500 Super Sport Villa d’Este (1951) спечели приза „Най-доброто от шоуто“ на „Конкур д’Елеганс“ в Киото, проведен от 30 март до 3 април 2018.
  • 6C 2500 Sport Berlinetta Touring (1939) и 1900 Super Sprint Touring (1955) са също така наградени.
  • Почетен гост, извън състезанието, е редкият 1900 C52 Coupé „Disco Volante“, принадлежащ към колекцията FCA Heritage, която обикновено се помещава в „Museo Storico Alfa Romeo“ в Arese.
  • Наред с тези скъпоценни камъни са и модерната Giulia Quadrifoglio, новата парадигма на Alfa Romeo, както и флотилия от автомобили Giulia Veloce, които ще придружават класическия парад от Киото до Токио

 

Конкурсът Киото 2018 Concours d’Elegance, на който от 29 март до 3 април се събраха емблематични класически модели от три континента, току-що завърши в Япония. С домакин замъкът Ниджо от 17-ти век в Киото, обект от световното културно наследство на ЮНЕСКО, събитието бе триумф на Alfa Romeo, като някои от изключително редките екземпляри на марката от частни колекции отнесоха многобройни награди.
Всъщност заглавието „Най-доброто от шоуто“ отиде в 6C 2500 Super Sport Villa d’Este, модел 1951, един от едва трийсет и шестте екземпляра от този модел, изработени от Carrozzeria Touring на Милано между 1949 и 1952. Два други исторически модела на Alfa Romeo се изявиха като победители в съответните класове: 1939 6C 2500 Sport Berlinetta Touring, бивша собственост на Prince Caetani (Touring Early Italian Class) и 1900 Супер Спринт Турбинг от 1955 (Touring Classic Italian 1952-1961 class). Тази набор от награди е още по-впечатляващ, като се има предвид, че с класическите си автомобили, спечелили три от дванадесетте награди на конкурса, Alfa Romeo беше най-добре представената марка след победителите.

Основано през 2016 г. от художника Hidemoto Kimura, това голямо събитие е подкрепяно активно от марката Alfa Romeo и от FCA Heritage, отдела, създаден да защитава и популяризира автомобилното наследство на италианските марки на Групата. За отбелязване е, че присъстваха на това японско събитие (макар и да не се състезаваха), и единственият в света 1900 C52 Coupé, известен като Disco Volante или „Летящата чиния“, както и модерната Giulia Quadrifoglio – новият символ на марката Alfa Romeo.
Обикновено съхранявана Историческия музей Alfa Romeo – Машината на времето в Арес (Милано), безценният 1900 C52 Coupé пропътува до Япония, за да бъде почетен гост на състезанието, триумфирайки по червения килим заедно с три от осемте „съвременни“ автомобила Disco Volante Coupé, построени от Carrozzeria Touring.

В края на състезанието класическите автомобили заминаха от Киото по живописен маршрут за Токио, където ще пристигнат на 8 април. Парадът на безценните красавици ще бъде съпроводен от флотилия коли Alfa Romeo Giulia Veloce, предоставени на разположение на организаторите от спонсора на събитието FCA Japan: не би могло да има по-добър начин да се подчертае тясната връзка, свързваща всички модели на Alfa Romeo от вчера и днес.

Торино, 4 април 2018 г.

AR_Kyoto