Alfa Romeo Logo

Models

Alfa Romeo спечели наградата Най-добрата на шоуто на 68-ия Concours d’Elegance в Pebble Beach, California


27 август 2018 г.

Alfa Romeo спечели наградата Най-добрата на шоуто на 68-ия Concours d’Elegance в Pebble Beach, California

В изданието на „Pebble Beach Concours d’Elegance“ от 2018 г. престижната златна лента, която бележи колата „Най-доброто от шоуто“, бе поставена на великолепната синя каросерия на 1937 Alfa Romeo 8C 2900B Touring berlinetta. Италианският шедьовър спечели сред конкуренцията от 209 коли от 17 държави, изложени на осемнадесетия феъруей на голф игрището Pebble Beach Golf Links в Калифорния. Преди да бъде обявен за „Най-доброто от шоуто“, колата триумфира в своя клас и получи също така още две големи награди: „Charles A. Chayne Trophy“ и наградата „J. B. & Dorothy Nethercutt за „Най-елегантен затворен автомобил“.

Колата, представена за първи път на автомобилното изложение в Берлин през 1938 г., се различава от по-късните 8C 2900B Touring модели с по-стръмната решетка и отсъствие на външни стъпенки, а и наскоро получи пълна реставрация, за да се върне в първоначалната си спецификация.

Това е третият път в историята на Pebble Beach, когато марката Alfa Romeo отнася у дома наградата „Най-добра в шоуто“

и всеки път това е с модела 8C 2900B с Touring каросерия: първо през 1988 г. с версията Spider, и след това през 2008 с версия купе.

„Тази Alfa Romeo 8C 2900B Touring има всичко, с което човек би пожелал в една кола – скорост, стил и, честно казано, сексапил“, каза председателят на Конкурс Sandra Button. „Стилът на Alfa Romeo 8C 2900B Touring е просто магически, и като връх на всичко, тя произвежда всички звуци, които трябва!“

Торино, 27 август 2018 г

AR Pebble Beach 2018