Alfa Romeo Logo

Models

Alfa Romeo Sauber F1 Team разкрива своята C37


Хинвил, 20 февруари 2018 г. – Екипът на Алфа Ромео Саубер Ф1 представя своя нов претендент, C37, преди шампионата за Формула 1 през 2018. 

C37 изглежда различно от миналогодишната C36. От една страна това се дължи на новите технически регулации, а от друга страна, и поради новия технически подход на екипа.   Тъй като сезонът 2018 е на път да започне, Фредерик Васьор, директор на отбора, казва: „С нетърпение очаквам сезона 2018 и виждам Маркъс (Ericsson) и Чарлз (Leclerc) в отлична кондиция. Вложихме много усилия и интензивна работа в C37 през последните няколко месеца и е страхотно днес да представяме новата кола. Убеден съм, че Маркъс и Чарлс са перфектния екип, като единият от тях е опитен водач, а другият е многообещаващ новобранец. Marcus влиза в четвъртия сезон с нас, той е ценна част от екипа и ние се възползваме от неговия опит и прецизната му обратна техническа връзка. Що се отнася до Чарлз, той е доказал своя талант в предишни категории и заслужава да бъде на Формула 1 този сезон.“

„Нашата цел преди 2018 г. е ясна: трябва да наваксаме и да продължим да подобряваме представянето си в течение на сезона. Ние вложихме много енергия и ангажираност в разработването на C37. Искам да благодаря на нашите партньори и фенове за ценната и продължаваща подкрепа. Завръщането на „Алфа Ромео“ във Формула 1 поставя още един крайъгълен камък в историята на отбора и се гордея, че такава историческа марка ни е избрала за завръщането им в спорта. Ние сме нетърпеливи да започнем сезона 2018 г. като „Алфа Ромео Саубер Ф1“, продължава Васьор.   Завръщането на Алфа Ромео възстановява едно от най-големите имена, които са били в историята Формула 1, най-престижното първенство по автомобилни спортове, и отбелязва завръщането на Quadrifoglio, легендарната емблема, която се появява на най-добрите автомобили на Alfa Romeo на пистите още през 1923 г. Представен на капака на двигателя на новия C37, известният талисман има очарователна история, дълбоко вкоренена в състезателния свят. Първата кола на Alfa Romeo, която носи Quadrifoglio, е „RL“, управлявана от Ugo Sivocci, която печели 15-то издание на Targa Florio през 1923 г. Същата късметлийска емблема се появи и на „P2“ на Brilli Peri, когато той триумфира в първото „Световно автомобилно първенство“ в Монца през 1925 г., спечелвайки първата от петте световни титли на Алфа Ромео, както и отново през 1950 и 1951 г., когато Джузепе „Нино“ Фарина и Хуан Мануел Фаньо управляват автомобилите Alfa Romeo 158 и 159, известните „Alfettas“, към успеха в първите две Световни първенства на Формула 1. Днес легендарният символ се връща на най-високото ниво на автомобилните състезания, за да покаже на целия свят непрестанната сила и успех на философията на Alfa Romeo, непрекъснатото търсене на отлични постижения при състезанията, които след това се прехвърлят изцяло към серийните автомобили на марката. Легендата продължава.

Техническият директор Jörg Zander обяснява: „Чудесно е днес най-накрая да представим C37.“ Конкуренторът 2018 година е резултат от усилената работа, която всеки от фабриката е вложил през последните няколко месеца. Философията е много по-различна от тази на C36. Аеродинамичната концепция се е променила значително и C37 има няколко нови характеристики в сравнение с предшественика й. Ние сме убедени, че новата концепция ни предлага повече възможности и ще ни помогне да направим подобрения по време на сезона. Двигателят на Ferrari 2018 също ще ни даде тласък по отношение на нашите постижения. Надяваме се, че ще постигнем напредък с C37 и че сме по-конкурентни в сравнение с 2017 г.“   Официалното представяне на C37 ще се проведе по повод първите зимни изпитания на Circuit de Catalunya край Барселона от 26 февруари до 1 март 2018 година.   Снимки и видео материали, както и интервюта с ръководството на екипа и водачите, вече са достъпни на Alfa Romeo Sauber F1 Team Press Portal (http://www.sauberf1team.com/press).

AR NEWS