Приемам

NEWS

Global

Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio спечели Приза за водачи ‘Driver’s Award’ на Carwow 2018 Awards

21 October 2018

AR_Stelvio_Quadrifoglio_Carwow

18 октомври 2018

 

Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio спечели Приза за водачи ‘Driver’s Award’ на Carwow 2018 Awards

 

  • Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio получи наградата за водачи на Наградите Carwow 2018 в Лондон
  •  Награденият флагмански SUV спечели това признание благодарение на динамичното си представяне, осигурено от неговия 2.9 бензинов Bi-Turbo V6 бензинов двигател от 510 к.с.

 

Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio получи ‘Driver’s Award’ – Наградата за Водачите – на престижните награди Carwow 2018, годишното събитие за най-добрите нови автомобили, провеждано в Shard, Лондон.

Носителят на наградата ‘Driver’s Award’ бе избран от екипа от експерти на Carwow, които поставиха на първо място Stelvio Quadrifoglio, най-мощния SUV на Alfa Romeo, създаван някога за използване по пътищата, в условията на тежка конкуренция, пред аналози от категорията, като Honda Civic Type R и Mazda MX -5.

 

Комбинирайки разпределението на теглото 50:50 с архитектура на задвижването на всички колела, Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio се задвижва от бензинов двигател с мощност от 2,9 литра Bi-Turbo V6 с мощност 510 к.с., който позволява максимална скорост от 176 км / ч и преминава от 0 до 62 мили / само за 3,8 секунди.

Съдийската комисия на Carwow коментира: “Докато Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio може да не е SUV-ът с най-високите абсолютни показатели като постижения, то той със сигурност доставя най-голямо забавление – всъщност той предоставя повече удоволствие отколкото повечето други чисто спортни автомобили, и именно затова печели приза Carwow Driver’s Award. Истината е, че това е автомобил, който ти позволява „хем да притежаваш тортата, хем да можеш да я изядеш“!

 

Andrew Tracey, директор продажби и маркетинг на Alfa Romeo, заяви: “Да получиш признанието на наградите на Carwow е огромно постижение за Alfa Romeo и е свидетелство за страстта и отдадеността, които бяха вложени в изграждането на този красив спортен SUV способен на изключителни постижения. Stelvio Quadrifoglio току-що започна да се продава в Обединеното кралство, така че спечелването на тази престижна награда дава невероятен старт на нейната историята”.

 

Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio разполага с усъвършенствана технология, разработена така, че да оптимизира динамиката, като Alfa Chassis Domain Control, AlfaTM D.N.A. Pro селектор в състезателен режим и задвижване на четирите колела, комбинирани с AlfaTM активен векторинг на въртящия момент.

 

Иновационните системи за безопасност, включително предупреждение за преден сблъсък, автономната аварийна спирачка с разпознаване на пешеходци и предупреждението за напускане на лентата се предлагат стандартно в целия диапазон, и допринасят за това че Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio да получи престижен рейтинг от пет звезди на Euro NCAP.

Торино, 18 октомври 2018

Новости от Алфа Ромео