Alfa Romeo Logo

Models

Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio спечели Приза за водачи ‘Driver’s Award’ на Carwow 2018 Awards


18 октомври 2018

 

Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio спечели Приза за водачи ‘Driver’s Award’ на Carwow 2018 Awards

 

  • Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio получи наградата за водачи на Наградите Carwow 2018 в Лондон
  •  Награденият флагмански SUV спечели това признание благодарение на динамичното си представяне, осигурено от неговия 2.9 бензинов Bi-Turbo V6 бензинов двигател от 510 к.с.

 

Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio получи ‘Driver’s Award’ – Наградата за Водачите – на престижните награди Carwow 2018, годишното събитие за най-добрите нови автомобили, провеждано в Shard, Лондон.

Носителят на наградата ‘Driver’s Award’ бе избран от екипа от експерти на Carwow, които поставиха на първо място Stelvio Quadrifoglio, най-мощния SUV на Alfa Romeo, създаван някога за използване по пътищата, в условията на тежка конкуренция, пред аналози от категорията, като Honda Civic Type R и Mazda MX -5.

 

Комбинирайки разпределението на теглото 50:50 с архитектура на задвижването на всички колела, Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio се задвижва от бензинов двигател с мощност от 2,9 литра Bi-Turbo V6 с мощност 510 к.с., който позволява максимална скорост от 176 км / ч и преминава от 0 до 62 мили / само за 3,8 секунди.

Съдийската комисия на Carwow коментира: „Докато Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio може да не е SUV-ът с най-високите абсолютни показатели като постижения, то той със сигурност доставя най-голямо забавление – всъщност той предоставя повече удоволствие отколкото повечето други чисто спортни автомобили, и именно затова печели приза Carwow Driver’s Award. Истината е, че това е автомобил, който ти позволява „хем да притежаваш тортата, хем да можеш да я изядеш“!

 

Andrew Tracey, директор продажби и маркетинг на Alfa Romeo, заяви: „Да получиш признанието на наградите на Carwow е огромно постижение за Alfa Romeo и е свидетелство за страстта и отдадеността, които бяха вложени в изграждането на този красив спортен SUV способен на изключителни постижения. Stelvio Quadrifoglio току-що започна да се продава в Обединеното кралство, така че спечелването на тази престижна награда дава невероятен старт на нейната историята“.

 

Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio разполага с усъвършенствана технология, разработена така, че да оптимизира динамиката, като Alfa Chassis Domain Control, AlfaTM D.N.A. Pro селектор в състезателен режим и задвижване на четирите колела, комбинирани с AlfaTM активен векторинг на въртящия момент.

 

Иновационните системи за безопасност, включително предупреждение за преден сблъсък, автономната аварийна спирачка с разпознаване на пешеходци и предупреждението за напускане на лентата се предлагат стандартно в целия диапазон, и допринасят за това че Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio да получи престижен рейтинг от пет звезди на Euro NCAP.

Торино, 18 октомври 2018

171206_Alfa-Romeo_Stelvio-Quadrifoglio_39 (2)