Alfa Romeo Logo

Models

Alfa Romeo Tonale предизвика фурор на фестивала Gusto Alfa


Най-новият премиум SUV модел Tonale на Alfa Romeo се превърна в една от звездите на традиционния автомобилен фестивал Gusto Alfa. Събитието отново събра много автомобилни ценители от цялата страна и коли от различни периоди в 112-годишната история на марката.

Гостите се насладиха на непреходната красота на автомобилите Alfa Romeo в приятната обстановка в парка на пивоварна Hills в Перущица и при чудесни условия, подсигурени от организаторите. Като официален представител на Alfa Romeo у нас „Витоша Ауто“ зарадва публиката с пълната гама от модели и предостави на посетителите възможността да ги шофират по живописните шосета в полите на Родопите. Много от гостите си закупиха оригинални аксесоари от последната колекция на Alfa Romeo.

Желаещите да направят тестово шофиране проявиха най-голям интерес именно към модела Tonale в ексклузивната му версия Speciale, който дебютира на пазарите у нас и по света преди броени седмици. Изцяло новият автомобил предизвика фурор и голям интерес сред феновете на марката. Това е първият електрифициран модел на Alfa Romeo и с многобройните си иновации отваря нова страница в нейната история. Той ще бъде наличен с три типа на задвижване – Mild Hybrid бензин, дизел и Plug-in хибрид бензин.

Пазарният дебют на Tonale е с 48-волтова технология Mild Hybrid, която съчетава специално конструиран 1,5-литров бензинов турбо двигател, електрически мотор, компактна батерия и 7-степенна автоматична трансмисия с двоен съединител. Tози вариант предлага удобство на шофиране на автомобил без външно зареждане на батерията, икономичност като на дизелов модел и уникална възможност за маневриране и движение при ниска скорост в изцяло електрически режим.

Първите клиенти на Tonale получават подарък удължена гаранция до 5 г./150 000 км. Гаранцията на батериите в хибридните варианти също е удължена до 8 г./150 000 км, с което моделът на Alfa Romeo се превръща в най-доброто предложение в сегмента. Луксозният SUV притежава безпогрешно разпознаваемия стил на италианската марка, като се отличава на пътя със забележителен дизайн на светлините с изцяло LED автоматизирана матрична технология. В интериора Tonale предлага най-големите цветни екрани в сегмента (с общ размер 22,5 инча), осветена в пет различни цвята декоративна лайстна на таблото, безжично зареждане и свързване на телефони и най-модерните системи за безопасност, свързаност и асистенция.

Световна иновация в Tonale е въвеждането на дигитален NFT сертификат за историята на автомобила, който не подлежи на промяна и съпровожда превозното средство в целия му жизнен цикъл. Този неподлежащ на фалшифициране запис съдържа важна информация за експлоатацията на конкретния автомобил и се отразява позитивно върху неговата остатъчна стойност.

Наред с Tonale посетителите на фестивала Gusto Alfa имаха възможност да се уверят и в неоспоримите качества на спортната лимузина Giulia и спортния SUV Stelvio. Най-мощният от всички автомобили в събитието също предизвика фурор на щанда на „Витоша Ауто“ – Stelvio Quadrofoglio в зашеметяващ зелен цвят и с брутален ресурс от 510 конски сили.

Официалният представител Alfa Romeo за България зарадва почитателите на класически автомобили с два великолепно запазени екземпляри от отминали епохи, които пренасят в съвременността неподражаемия дизайн на марката. Това са роудстърът Alfa Romeo Spider Quadrifoglio Verde от 1987 г. и купето Alfa Romeo Giulietta Sprint 1300 от 1962 г., което заслужи наградата на организаторите за най-стар автомобил на фестивала.

1245x600